menu

Profiel

Introductie

In 1998 kwam ik voor het eerst, via een 33k6 modem, in aanraking met internet. Het was liefde op het eerste gezicht. Eindelijk een platform waar ik mijn eigen gemaakte liedjes kon publiceren én waar ik in contact kon komen met andere mensen die deze hobby hadden. Als snel bouwde ik mijn eerste website, aan de hand van een, bij de bibliotheek geleend, exemplaar van “html voor dummy’s” om mijn liedjes aan de wereld ten gehore te kunnen brengen. Helaas, ik heb nooit kunnen schoppen tot dj Tiësto maar ik ben er wel achter gekomen dat het ontwikkelen van een website enorm boeiend is. Sindsdien besloot ik van mijn nieuwe hobby mijn werk te maken.

Informatie en Communicatie Academie

Om van mijn hobby mijn werk te kunnen maken heb ik besloten om te gaan studeren aan de informatie en Communicatie Academie (HAN) te Arnhem. Daar kregen we les in o.a. Java, Delphi, asp.net, Sql-Server, Datastructuren, SCRUM. Voor de theorie en praktijk van het vak asp.net heb ik overigens twéé keer een 10 gehaald. Na 4 jaar hard werken heb ik het felbegeerde diploma uiteindelijk mogen ontvangen!

CBT en Resporter

In +/- 2000 ben ik via een klasgenoot gevraagd te komen voetballen in een vriendenteam. Omdat ik vroeger ook al voetbalde had ik niet lang nodig om te beslissen dat ik graag bij het team kwam. Een maand later schreef ik me in bij de voetbal vereniging Be Quick Zutphen. Al snel raakte ik beland in het web-team, welke zich bezig houdt met de online koers van de vereniging. Mijn toegewezen taak was meteen om een nieuwe website te bouwen. Het lastigste punt tijdens het bouwen van de website bleken de uistlagen/standen/programma’s van de teams. De bouw van de website kwam net op het moment dat de KNVB besloot om deze gegevens achter een login te plaatsen. Hierdoor konden we deze dus niet meer simpelweg includen middels een iFrame (webpagina binnen een webpagina). Uit razernij (want: knvb ♥ geld) heb ik een tool gebouwd welke alsnog de data verzamelde en deze kon publiceren als HTML/XML. Hierdoor kon ik de gegevens alsnog eenvoudig includen. Via een scheduled task liet ik de tool dan wekelijks draaien waardoor de website weer up-to-date was.

CBT

Het duurde niet lang voordat ik mailtjes kreeg van clubs uit de regio: “hoe komen jullie aan die standen?“. Dit deed me besluiten om de tool die ik alleen voor Be Quick had gemaakt te herschrijven en als service aan te bieden. Hiermee was CBT (competitie beheer tool) geboren. CBT is ook nog dusdanig opgezet dat verenigingen van elkaars updates kunnen profiteren. Dit speelt mooi in op de social trend die heerst. Vandaag de dag wordt CBT door zo’n 200 verenigingen gebruikt en tellen we +/- 1500 gebruikers.

Resporter

Op de allereerste voetbalvakbeurs van Nederland, in 2012, liep ik Frank Daamen tegen het lijf. Hij had het concept Resporter bedacht en ontwikkeld. Resporter stelt gebruikers in staat om live verslag te doen van amateur voetbalwedstrijden via een android en iphone app. Ook waren zij bezig met narrowcasting software voor voetbalverenigingen. Na een aantal meetings besloten we onze krachten te bundelen en de narrowcasting software opnieuw te ontwikkelen, specifiek gericht op de voetbalverenigingen waarbij CBT de actuele wedstrijden levert. Sinds oktober 2013 is deze software op de markt en tellen we al meer dan 50 verenigingen die er gebruik van maken.


Kenmerken


Vaardigheden

[skillwrapper type=”bar”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”90″ title=”C#.net”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”100″ title=”ASP.net/ASP.net MVC”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”80″ title=”OData/WebApi”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”80″ title=”Databases (MySql/Sql Server)”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”50″ title=”Autonomy IDOL”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”75″ title=”jQuery”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”66″ title=”Knockout.js”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”88″ title=”Kentico”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”75″ title=”HTML/CSS”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”90″ title=”XML/XSLT/Json”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”70″ title=”Wordpress/Joomla”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”60″ title=”Phonegap”]
[skill title_background=”#313131″ bar_foreground=”#e55a5a” bar_background=”#C0C0C0″ percent=”100″ title=”APIs”]
[/skillwrapper]


Wat mensen over mij zeggen

Erik Zeegers (Creatief Strateeg / Sr. Designer): Ik heb Alfred Brockotter leren kennen als een zeer toegewijd en vindingrijk programmeur die met gevoel voor marketing en oog voor detail gebruiksvriendelijke applicaties weet te ontwikkelen. Alfred’s talent en zelf genererend vermogen voorzien in een duidelijke behoefte en maken zijn werk uniek. Met zorg optimaliseert hij zijn tool en verleent op vragen bovenal een uitmuntende service en prompte follow-up. Zoek je voor je online business model de juiste applicatie? Dan is Alfred je man!


Curriculum Vitae (cv)

Benieuwd naar mijn CV? Neem contact met mij op.